Spremljajte nas na Facebook-u Pošljite nam povpraševanje na info@sm-sencila.com
Domov: SM Senčila za vsako okno Domov     Podjetje     Kontakt     Lokacija podjetja     Povpraševanje     

IZDELAVA IN MONTAŽA SENČIL PO MERI

SM SENČILA d.o.o.     Pod Grintovcem 2e, 1370 LOGATEC
 

Pokličite 01 754 3672
041 69 13 23
info@sm-sencila.com

Odpiralni čas za stranke:
pon – čet 8:00-17:00, pet 8:00-13:00

NOTRANJA SENčILA

ZUNANJA SENčILA

VSE O SENčILIH

Plise

Plis - Satovje

Akcija PLISE

Novosti

Naročilo od doma

Aluminijasti profili

Rolo senčila - novosti

Novi vzorci

Velux strešna okna

     

Domov    Vse o senčilih

Senčila za strešna okna

Ureditev doma v mansardi tik pod streho je vse bolj zaželen in uveljavljen koncept bivanja. Sodobna tehnologija oken in izolativne gradnje naredijo sodobno mansardno stanovanje razgibano in domače, hkrati pa postanejo bivalni pogoji izjemno prijetni. Razgibana oblika stropov in sten nudijo veliko možnosti za detajle, strešna okna pa že dolgo niso zgolj odprtine za dotok svetlobe, pač pa postanejo s pomočjo ustrezno izbranih senčil, zanimiva popestritev mansardnega prostora.

Na splošno mansardni bivalni prostori potrebujejo visoko stopnjo izolacije. V mansardah so največkrat vgrajena strešna okna, zaradi katerih je prostor še bolj izpostavljen vročini. Pregrevanju prostora se lahko izognemo s pravilno izbiro senčil.  Poleg zunanjih rolet, so uporabnikom mansard, na voljo tudi notranja senčila - pliseji, roloji in žaluzije. Našteta notranja senčila nudijo tako zasenčitev kot zatemnitev prostora.

Pri zatemnitvah je zagotovo najbolj učinkovito notranje senčilo satovje. Ima tudi izjemno izolacijsko funkcijo, saj prostor uspešno zaščiti pred pregrevanjem.  Glede na to, da skozi strešno okno vdre kar 80 % sončne energije, satovje zmanjša toplotno sevanje do 25 %. Satovje pa ni primerno le za vroči poletni čas, učinkovito je tudi pozimi, saj so izgube toplega zraka iz notranjosti prostora, veliko manjše. Največjo zaščito nudi zatemnitveno satovje, ki ima na notranji strani t. i. »honeycomb« strukturo, ki je pravzaprav dvojni sloj alu folije.


Najučinkovitejša senčila za strešna okna

Za ustrezno zatemnitev prostorov v mansardi največkrat uporabljamo:

·         zatemnitveni plise in satovje

·         zatemnitveni rolo

·         zunanjo roleto

Za senčila strešnih oken je pomembno, da izberemo tkanino z odbojnim premazom. Ta premaz omogoča, da se neposredni sončni žarki na površini razpršijo in ne bleščijo skozi tkanino, tudi če je polprosojna. Polprosojna tkanina z bisernim (perl) premazom prostora ne zatemni popolnoma, vendar vseeno nudi zaščito pred neposrednim soncem in ustvarja prijetno difuzno svetlobo. 

Vsa senčila, ki so namenjena namestitvi na strešna okna, morajo imeti primerno okovje in način pritrditve, ki preprečuje povešanje materiala. Večinoma so to stranska vodila in/ali napete pletenice.

V mansardnih prostorih je za ohlajanje učinkovita tudi uporaba klimatske naprave, ki s souporabo primernega senčila deluje na najbolj optimalen način in ustvarja prijetne pogoje za bivanje.Vas zanima več?
Z veseljem vam pomagamo pri izbiri in vas strokovno svetujemo.
Telefon: 041 69 13 23
E-mail: info@sm-sencila.com

           

Notranja ali zunanja senčila – kaj izbrati?

Najpomembnejša naloga kakovostnih senčil, je zastiranje pogleda v naš dom. V prostor, kjer se počutimo varno, običajno namestimo senčilo, ki nam je v prvi vrsti všeč, mora pa imeti tudi nekaj drugih lastnosti - na primer, da ščiti prostor pred prevelikim vdorom svetlobe in toplote.

Časi gostih, težkih, dolgih brokatnih in žametnih zaves so k sreči mimo. Na tržišču je danes veliko raznolike ponudbe senčil za okna in vrata vseh vrst in oblik. Glede na namestitev obstajata dve vrsti senčil – zunanja in notranja. Zunanja senčila se namestijo na zunanji strani stavbnega pohištva. Poznamo zunanje žaluzije, rolete in različne zunanje roloje. Zunanja senčila imajo zelo dobro izolativno funkcijo, saj ustavijo vročino in žarčenje že pred prehodom skozi stekleno površino.
Notranja senčila, ki polepšajo prostor

Notranja senčila pa so zaščita oken in vrat, ki jo namestimo v notranjost prostora ter imajo poleg zaščite tudi dekorativni namen. So pravzaprav »pika na i« v prostoru. Ustvarjajo prijetno vzdušje in bivalne pogoje, saj so izolativna in ustvarijo oviro med direktnim žarčenjem ter vdorom premočne svetlobe v prostor tako, da ustvarijo senco. Sončni žarki tako neposredno ne prodirajo v prostor in ne grejejo predmetov v prostoru. S tem se izniči pregrevanje pohištva in predmetov, ki v nasprotnem primeru ustvarijo učinek radiatorja.

Notranja senčila so zelo različna – za vse okuse in namene. Lahko se namestijo tik ob steklo (plise, alu žaluzije) ali pa učvrstijo na strop ali steno pred okensko odprtino (rolo, lamelne zavese, panelne zavese…).

Ko se lotimo nakupa notranjih senčil, najprej ugotovimo, kaj si od prostora želimo. Hočemo prostor dobro zatemniti, ga zgolj zastreti pred pogledi mimoidočih ali ga popestriti z dekorativnim vzorcem? Vse več proizvajalcev notranjih senčil ima v svoji ponudbi pester izbor tkanin z različnimi modernimi vzorci in barvami, različno izolativno stopnjo tkanin in različno stopnjo prosevanja svetlobe.
Cene notranjih senčil

Zaradi velikega nabora materialov, lahko dandanes izbiramo med cenovno ugodnimi senčili ter bolj prestižnimi materiali notranjih senčil. Cene m2 ne moremo oblikovati kar »čez prst«, saj na ceno notranjega senčila vplivata tako material, iz katerega je izdelan, kot tudi tip mehanizma za senčilo (odprt ali zaprt mehanizem).
Plise, rolo ali lamelne zavese

Plise postaja zadnja leta med uporabniki zelo priljubljeno in cenovno ugodno notranje senčilo. Na voljo je res široka izbira barv, predvsem pa je plise zelo preprost za vzdrževanje. Ker je material antistatično obdelan, odbija umazanijo in nabiranje prahu, ter je tako najprimernejši za prostore, kjer prebivajo alergiki. Plise ima dolgo življenjsko dobo, je pa tudi izjemno hitro nameščen ter njegova montaža ne zahteva nikakršnega posega v okvir okna ali vrat ali vrtanja v stene.

Tudi rolo je notranje senčilo, ki žanje uspeh med uporabniki zaradi svoje barvitosti in funkcionalnosti. Izbor tkanin, iz katerih so izdelani roloji, je izjemno širok. Njihova dodana vrednost sta zagotovo preprosta uporaba in minimalističen dizajn.

Lamelne zavese so sistem navpično zloženih trakov iz tršega materiala, zelo pogosto jih uporabljamo pri senčenju poslovnih prostorov. Zelo diskretno lahko z lamelnimi zavesami uravnavamo količino svetlobe. Primerne so za vsa okna, zelo pa so priporočljive pri večjih panoramskih stenah. Zaradi svoje vertikalne oblike lamelne zavese še poudarijo višino prostora in mu dajo veličasten in sodoben videz.

Žaluzije so kot notranje ali zunanje senčilo znana že desetletja, vendar so zaradi materialov in novih, bolj praktičnih sistemov upravljanja z žaluzijami, prav v sodobnem času postale zelo priljubljeno senčilo. Izdelane so lahko iz kakovostnih aluminijastih lamel in profilov, ki zagotavljajo obstojnost oblike in barve žaluzije. Nameščene v okenski okvir so lahko diskretne, z izbiro pravega barvnega odtenka pa lahko prostoru dajo zelo učinkovit ambientalni poudarek. Med zelo elegantna notranja senčila sodijo lesene žaluzije, saj naravna lepota lesa in njegova toplina blagodejno vplivajo na naše počutje. Z lesenimi žaluzijami poudarimo svoj osebni slog in naraven videz doma.


Vas zanima več?
Z veseljem vam pomagamo pri izbiri in vas strokovno svetujemo.
Telefon: 041 69 13 23
E-mail: info@sm-sencila.com

             

Senčila, plise, plise zavese za zimski vrt

Pliseji so najbolj priljubljena notranja senčila za zimske vrtove. Primerni so za montažo na vertikalne in horizontalne steklene površine (strešna izvedba). Priporočamo!

                         

Notranja senčila za strešna okna

Plise, satovje ali rolo po meri za vsa strešna okna Velux, Fakro, Roto in za vse nestandardne dimenzije.

                  

 

Po SENČILA v Logatec

Pridite in se prepričajte. Svetovali vam bomo smiley

Plise zavese, roloji, rolo zavese, žaluzije, satovje, duette, notranja senčila, zunanja senčila, komarniki, ugodne cene plise zavese Logatec

 

AKCIJA - 30% Plise


Nudimo vam popust za pliseje pretekle sezone.
Akcija traja do razprodaje zalog.


Kontaktirajte nas za ponudbo.

Akcija -30 %, Crush Pearl - orange 5618
(Oranžna mečkanka) , posebna ponudba

 

  

Pridite in preverite ogromno izbiro tkanin za notranja senčila

Izbira večja, kot ste pričakovali!

   

PLISE - BREZ VRTANJA

Na voljo so komponente za namestitev plisejev BREZ VRTANJA -  Za podrobnosti se pozanimajte pri nas!

     

     
 

Bonitetna ocena

© 1980 - 2021 | Vse pravice pridržane SM SENČILA d.o.o. | Že 41 let z vami

Postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec | 1990 - 2021
Spletna stran brez sejnih piškotov (Session Cookies) ne more delovati pravilno.
Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi www.allaboutcookies.org.
Drugih dodatkov stran nima.